Vælg en side

Den store HH-rapport lander næste uge

22. januar 2021

Efter Stadsmagasinets oplysninger, lander den store Strategiske Analyse af en Fast HH-Forbindelse, i næste uge.

Nærmere bestemt torsdag den 28. januar, kan vi således formentligt forvente det nedsatte kommisories arbejde forelagt. Med alle forbehold!

Analysen er bestilt af den danske og svenske stat i fællesskab, og det er således den danske Trafikstyrelse og det svenske Trafikvärket, som har barslet med rapporten, siden kommisoriets nedsættelse i 2018.

Rapporten skal danne grundlag for det videre politiske beslutningsarbejde, som i dansk regi betyder en egentlig forundersøgelse, samt en VVM-undersøgelse.

Den svenske side presser på, for at få spaderne i jorden. Men i Danmark tales der, foruden HH-forbindelsen, også om en Kattegatforbindelse. Et projekt som er længere fremme i planlægningsprocessen, end HH-forbindelsen.

Med Region Skånes markante udmeldelse om medfinansiering af HH, er der dog lagt op til, at rapportens konklussioner hurtigt, skal opfølges med mere konkrete skridt, mod en egentlig realisering.

Stadsmagasinet har desuden erfaret, at den svenske stat samtidigt med offentliggørelsen af kommisoriet rapport, eller i forbindelse hermed, også vil forelægge en rapport om de økonomiske forudsætninger for projektets realisering.

Relateret indhold…

Rottekongen Cibrino

Rottekongen Cibrino

Er man helsingoraner over en hvis alder, husker man måske den famøse lirekassemand og gøgler Cibrino. Med sin...

Sådan åbnes Øresund igen

Sådan åbnes Øresund igen

Regeringen og partilederne er blevet enige om en plan for genåbning af rejseaktiviteterne ind og ud af Danmark. Planen...