Vælg en side

Byrådet: Nej til hybridbane

25. januar 2021

Mandag aften sparkede Byrådet en ny træningsbane til det danske fodboldlandshold til hjørne, hvis ikke helt ud i skoven.

14 millioner kroner var tilbudet på en hybridbane i Helsingør. Det var hele 5 millioner over kommunens eget skøn.

Det danske herre landshold i fodbold skal have en ny træningsbane efter 2021, hvor kommunen vil udvikle området ved det gamle stadion på Ndr. Strandvej. Landsholdet er efter eget udsagn glade for at være i Helsingør, og ville gerne træne på en anden bane i byen.

Den skulle dog opfylde nogle konkrete krav, blandt andet måtte det ikke være en kunstgræsbane, som kommunen ellers lige har anlagt på det nye stadion.

Man fik derfor talt sig sammen, om en ny hybridbane i Helsingør, som base for landsholdet. Men med endnu et udbud af en fodboldbane, som ligger langt fra kommunens egne regneark, vente lokalpolitikerne altså tomlen nedad.

Efter kommunens undersøgelser, skulle en hybridbane have kostet 9 millioner i alt, hvor Helsingør Kommune efter aftele skulle betale 8 millioner og DBU én million.

Sagen kommer oven på skandalen med byggeriet af det nye stadion på Gl. Hellebækvej, som både gik langt over budget, blev betragteligt forsinket og hvor entreprenøren oven i købet gik konkurs inden byggeriet var færdigt.

Desuden henstår det nye stadion stadig med en lang række fejl og mangler, og hvor Helsingør Kommune har gjort et millionkrav i konkursboet efter entreprenøren.

Med udsigten til en endnu en fodboldbanesag, med usikker fremtid og betragtelige fordyringer, beluttede Byrådet altså, at projektet ikke kunne godkendes.

De skræmmende spor fra byggeriet af det nye stadion, hvor debatten og kritiken af hele projektet har været skarp, kan givet have haft påvirket overvejelserne. Ligesom et forestående kommunalvalg også kan have påvirket beslutningen.

Det er nu usikkert, om landsholdet vil være med til at kikke på alternative finansieringsmuligheder for en træningsbane i Helsingør, eller om man vil fraflytte basen på Marienlyst og Helsingør helt.

Kommunen vil nu mødes med DBU, og afsøge mulighederne for projektets fremtid.

 

 

Relateret indhold…

Rottekongen Cibrino

Rottekongen Cibrino

Er man helsingoraner over en hvis alder, husker man måske den famøse lirekassemand og gøgler Cibrino. Med sin...

Kommunaldirektøren stopper

Kommunaldirektøren stopper

Helsingørs øverste embedsmand Stine Johansen stopper som kommunaldirektør med udgangen af september, det oplyser...