Vælg en side

Kommunaldirektøren stopper

30. august 2022

Helsingørs øverste embedsmand Stine Johansen stopper som kommunaldirektør med udgangen af september, det oplyser Helsingør Kommune i en pressemeddelelse.

Hun skifter til Kommunernes Landsforening, hvor hun indtræder i direktionen. Om skiftet siger hun i pressemeddelelsen:

– Det har været et kæmpe privilegium at være betroet stillingen som kommunaldirektør i Helsingør Kommune. Efter otte år er tiden nu kommet til, at jeg vil bidrage på nye måder til vores kommunestyre og demokrati i Danmark. Tiden i Helsingør Kommune har givet en fantastisk ballast, som jeg nu glæder mig til at bringe i spil på nationalt niveau.

Stine Johansen har haft et tæt samarbejde med borgmester Benedikte Kiær, igennem de godt 8 år hun har har bestridt den øverste embedspost i kommunen.

– Jeg er ked af, at vi snart skal sende Stine videre til KL. Hun har været en fantastisk inspirerende leder og et forbillede for, hvordan man agerer som topembedsmand, udtaler borgmesteren.

– Hun om nogen står for ordentlighed og har et menneskesyn og en tillid til mennesker og dermed sin organisation, der fremmer nytænkning og lyst til at møde på arbejde hver dag.

– Det har været en sand fornøjelse at samarbejde med Stine gennem alle otte år, og jeg vil ønske hende alt godt i det nye job hos KL.

Afskeden kommer oven på en række sager, hvor embedsværkets arbejde har skabt mere end normal opmærksomhed fra borgere og lokale medier. Her kan nævnes Kulgrundssagen og sagen om benyttelsen af de omstridte Chromebooks i kommunens skoler.

 

Relateret indhold…