Vælg en side

Kendt rigmand bag mulig overtagelse

27. august 2022

Spekulationerne om et muligt salg af FC Helsingør, eller en forestående konkurs, har for alvor taget fart de seneste dage.

Nu kan Stadsmagasinet afsløre, at det formentligt er den kendte rigmand Henrik Lasse Lindblad, der står bag en mulig overtagelse af det helsingoranske fodboldflagskib.

Lindblad, der bor med sin familie i Helsingørforstaden Ålsgårde, står opført som direktør for et nyligt registreret investeringsselskab kaldet NewCo FC Helsingør. Et navn selskabet blev ændret til i går fredag.

Det er i øvrigt Henrik Lasse Lindblads kone, Merete Legardh Lindblad, der står opført som den reelle ejer af selskabet, noget som formentligt kan ændre sig, hvis en købet af klubben bliver en realitet.

Siden torsdag har der været rygter om konkrete forhandlinger mellem de nuværende amerikanske ejere af FC Helsingør og en lokal investorkreds, der angiveligt ønsker at overtage amerikanernes aktiepost i klubben og afværge en mulig forestående konkurs.

I følge Stadsmagasinets oplysninger har forhandlingerne pågået i et par uger, og skulle være gået ind i en afgørende fase op til weekenden. Noget kunne altså tyde på, at processen nu er så langt og en endelig handel så tæt på, at de mulige købere fredag valgte at registrere et selskab med klubbens navn.

Henrik Lasse Lindblad er tidligere kendt for sin rolle i sagen om rigmandsbanken Capinordics kollaps. I den forbindelse blev Lindblad af Højesteret dømt til at betale et større millionbeløb til det statslige oprydningsselskab efter finanskrisen, Finansiel Stabilitet.

Stadsmagasinet arbejder på at få en udtalelse fra Henrik Lasse Lindblad om hans rolle i et muligt køb af FC Helsingør.

Relateret indhold…

Kommunaldirektøren stopper

Kommunaldirektøren stopper

Helsingørs øverste embedsmand Stine Johansen stopper som kommunaldirektør med udgangen af september, det oplyser...

Leder: Hvad så FCH?

Leder: Hvad så FCH?

Dette er en leder, og repræsenterer redaktørens egen holdning. Hvad der foregår bag de lukkede amerikanske...