Vælg en side

Leder: Hvad så FCH?

3. august 2022

Dette er en leder, og repræsenterer redaktørens egen holdning.

Hvad der foregår bag de lukkede amerikanske ledelsesdøre i FC Helsingør for tiden, det kan man kun gisne om.

Men ét eller andet lugter af, at der har været tvivl. Tvivl blandt det amerikanske ejerskab om fremtiden efter den glippede oprykning. Skulle man fortsætte i FC Helsingør eller skulle man ikke? 

Det erklærede mål har hele tiden været, at rykke klubben tilbage til Superligaen. Den plan led et drastisk nederlag i foråret slutspil, og har efterladt hele det amerikanske projekt i Helsingør, som et stort spørgsmålstegn. Afventende og underligt fraværende. Ikke engang et mål for sæsonen, er udstukket endnu.

Datoen 1. juli, synes dog at være en betydningsfuld skæringsdato i amerikanernes tid i klubben. 

Den amerikanske investorgruppe ejer som bekendt 51% af aktierne i FCH ApS. Dertil har de skudt i omegnen af 20 mio. kroner i projektet. Penge som netop har kunnet kræves tilbagebetalt fra 1. juli. Penge klubben ikke har, og formentlig ikke er værd.

1. juli sluttede også endnu et regnskabsår i FC Helsingør. Måske har amerikanerne ventet på disse nøgletal, før de overhovedet tog stilling til klubbens missede oprykning, og deres eget engagement fremadrettet. 

Det underlige fravær af bestyrelsesformand Jordan Gardner, er også bemærkelsesværdigt.

Fra at have været mere eller mindre fast inventar på stadion, når han var i Danmark, har ingen set ham i byen siden engang i maj. Her besøgte han Helsingør i mindre end 48 timer, for siden at tage til Toscana og derfra retur til Nordamerika. Meget spøjst.

Gardner har vel at mærke pladderet for, at fodboldklubber skal ledes tæt på. Han har i flere internationale medier kritiseret de fraværende ejerskaber i andre klubber, også danske, og brystet sig af at være “on the ground” i Helsingør. Det kan man næppe sige han er længere. 

Så hvor er Jordan Gardner? Og hvad foregår der egentligt på de omtalte amerikanske ledelsesgange i FC Helsingør? 

Har andre i den amerikanske ejerkreds de-facto overtaget styringen i klubben?  Var amerikanerne egentlig ved at lukke klubben efter oprykningskatastrofen? Er der et salg af klubben under opsejling? 

Der er flere helt legitime spørgsmål om FC Helsingør lige nu. 

Flere lokale sponsorer har åbenlyst trukket sig. Det behøver man bare at kikke på banderne og hegnet på stadion, for at kunne konstatere.

Også blandt klubbens fans, synes en mindre resignation overfor hele projektet at kunne spores. De 1400-kroners dyre sæsonkort – rækkens dyreste – faldt bare ikke i god smag blandt helsingoranerne.

På banen har sæsonstarten mildest talt været tankevækkende. Kun en pokalsejr i Hvidovre pynter en lille smule. Men klubben er stadig bagud med opbygningen af et nyt hold. Endnu en lille indikation på, at ledelsen nok ikke haft konkrete sportslige fremtidsplaner først på dagsordenen.

Man kunne også bare nævne ordet “sportschef” og klubben i en yderst tvivlsom fyringsmanøvre. For siden at ansætte en ny, som først starter efter transfervinduet lukker i september. Det virker på ingen måde gennemtænkt og konsolideret.

Mit stille bud er derfor, at der lige nu foregår ét eller andet på bagsmækken, som ingen rigtigt får at vide noget om. Derfor tror jeg også, at Eskesens stilling er fredet, indtil videre.

Til gengæld tror jeg, at de næste uger måske kan byde på andre store nyheder fra den lille amerikanske klub.

Hvis ikke ligefrem et salg, så måske en ledelserokering eller andet. Dét kunne både klub og lokalsamfund måske have brug for?

I mens kan vi jo passende vente på nogle svar, spørgsmål er der nok af…

 

julian

Relateret indhold…