Vælg en side

FC Helsingør har ligaens dyreste sæsonkort

13. juli 2022

Flere helsingoranske fans fik sig formentlig lidt af en ubehagelig overraskelse, da FC Helsingør for nyligt offentliggjorde priserne på sæsonkort for den kommende sæson. 

Og det med god grund. FC Helsingør har nemlig de dyreste sæsonkort blandt alle klubberne i 1. Division i 22/23, det viser en gennemgang af priserne blandt alle klubberne i ligaen. 

Med 1395 kroner for et standard sæsonkort til en siddeplads, ligger Helsingørklubben i den absolut tunge ende af prisskalaen, og langt over de andre sammenlignelige klubber i ligaen. 

Den eneste klub der kommer i nærheden, er nedrykkeren Vejle Boldklub. Men her er der dog et par forhold man skal tage i betragtning, når man sammenligner priserne. 

I Vejle betaler man på månedsbasis. Her er der tale om en abonnementsordning med en månedlig pris på 109 kroner. En ordning man efter et halvt år kan opsige med en måned varsel. Betaler man for samtlige 12 måneder på en sæson, skal man altså slippe 1308 kroner i alt.

Herfra er der et pænt spring ned til resten af klubberne. I SønderjyskE kan man også købe sæsonkort abonnementsordning, her er prisen 101 kr/måned eller 1212 for hele sæsonen, men vælger man at betale for hele sæsonen på éen gang, koster kortet 1100 kroner. Det inkluderer desuden medlemskab i den lokale fanklub, samt andre fordele.

Herfter følger feltet tæt. Fremad Amager og Hobro, som begge tager 1000 kroner for et sæsonkort. HB Køge tager 995 kroner ofr deres. I den helt billige ende finder man Næstved Boldklub, hvor et sæsonkort koster bare 750 kroner.  

I den absolutte bund ligger Hvidovre IF, som – hvis du bor i Hvidovre Kommune – lukker dig gratis ind til hjemmekampene, mod forevisning af gyldigt Sygesikringskort, der beviser, at du er bosiddende i kommunen. 

Med prisen på 1395 for et sæsonkort er FC Helsingør altså en af de dyreste i 1. Division. For prisen for man adgang til samtlige hjemmekampe – 32 styks – samt til kampene i Landspokalturneringen, hvis FC Helsingør formår at spille sig frem til en hjemmebanekamp. 

Ser man alle FCH’s hjemmekampe i ligaen, er prisen altså ligegodt 87 kroner per kamp. En almindelig entrebillet koster i den nye sæson 105 kroner. Man skal altså blot misse 3 hjemmekampe på hele sæsonen, før det ikke længere kan betale sig at købe et sæsonkort. 

Når det kommer til stemningsafsnit/fansektion, ligger FC Helsingør i den helt gale ende. Til Sektion A, stemningsafsnittet på Helsingør Stadion, forlanger klubben fuld pris på 1395 for et sæsonkort.

Det er dyrere end selv de største klubber i Superligaen. FC Købehavn tager 99 kr/måned til Sektion 12, eller 1188 kr. for sæsonen, og inkluderer 10% rabat boderne og i fanshoppen. I Brøndby koster der 1095kr, eller 109kr/måned.

Tilsvarende i 1. Division koster det 708 kroner (12 gange 59kr/måned) i Vejle og i Sønderjyske kan sæsonkort til stemningsafsnittet fås for 800 kroner.

Her er alle sæsonkortpriserne fra alle klubberne i 1. Division sæson 22/23*

FC Helsingør – 1395 kr.

SønderjyskE – 1100 kr. (inkl. Medlemskab i fanklub og div. Fordele)
Vejle BK – 1308 kr. (månedsabonnement)
Fremad Amager – 1000 kr.
Hobro IK – 1000 kr.
HB Køge – 995 kr.
Nykøbing FC – 850 kr.
Vendsyssel FF – 800 kr.
FC Fredericia – 800 kr.
Næstved BK – 750 kr.
Hvidovre IF – 0 kr. (for bosiddende i kommunen)
Hillerød Fodbold – ikke oplyst 

*standard sæsonkort, med fast siddeplads hvor tilgængeligt. Alle priser med forbehold.

Relateret indhold…

Leder: Hvad så FCH?

Leder: Hvad så FCH?

Dette er en leder, og repræsenterer redaktørens egen holdning. Hvad der foregår bag de lukkede amerikanske...