Vælg en side

Dagbladet holder sig væk fra Helsingør Festival

8. august 2022

Foto: Musikhuset Elværket/Helsingør Festival

Man skal lede meget længe efter omtale af Helsingør Festivalen i spalterne på Helsingør Dagblad. Avisen dækker nemlig slet ikke den lokale festival i Elværket, viser en søgning i dagbladets arkiv.

– Vi modtog pressemeddelelsen (om festivalen, red.) sent, og vi har ikke haft ressourcer til at finde den relevante vinkel til vores læsere, oplyser tiltrædende chefredaktør på Helsingør Dagblad, Josephine Opstrup Vedel, til Stadsmagasinet.

Helsingør Festivalen afholdes ellers fast hvert år den første weekend i August, og har altid flere lokale bands og artister på plakaten.

Sådan har det været, i størstedelen af de 39 år festivalen har eksisteret. Så avisen burde have haft rige muligheder for at notere sig festivalens eksistens.

– Vi ved ærligt talt ikke, hvorfor de overser os. Festivalen er ellers det fineste udstillingsvinue for den lokale musikscene, vi har i byen, fortæller formand for Elværket Casper Skovgaard.

– Det er en fantastisk mulighed for at stifte bekendtskab med, hvad der rør sig i den helsingoranske musikscene. Dagbladet burde være nogle af de første til at dække den, men de holder sig desvære helt væk.

Dagbladet står ellers ikke tilbage fra at dække andre festivaler i byen, som for eksempel Passage Festival, Soulgarden eller Click Festival, men har ikke meget at sige til den manglende dækning af Helsingør Festival.

Josephine Ostrup Vedel erkender dog, at der er et hul.

– Det er en skam vi ikke dækkede Helsingør Festival, konstaterer den kommende redaktør på dagbladet kort.

Næste år kan Helsingør Festival fejre 40 års jubilæum, hvilket gør den til én af de ældste levende musikfestivaler i Danmark.

 

jhs

 

 

Relateret indhold…