Vælg en side

Helsingørs ældste festival sprudler

5. august 2022

Helsingør Festival fylder 39 i år. Det er den ældste stadigt aktive festival i byen.

Elværket har de sidste mange årtier lagt scener til festivalen, der er den største årligt tilbagevendende musikbegivenhed i byen, og et rigtigt fint udstillingsvindue for den lokale musikscene.

– Elværket er stedet der udklækker nye bands og kunstnere i Helsingør. Vi skaber rammerne for dem, kan man sige, og med festivalen har alle en mulighed for at opleve hvad vi kan i Helsingørs undergrund, fortæller Casper Skovgaard, formand for Musikhuset Elværket i Helsingør da Stadsmagasinet mødte ham lige inden festivalåbningen.

– Vi har grund i vækstlaget i den helsingoranske musikscene, og derfor er min fornemmelse også rigtig god for årets festival.

Normalt besøger 500-700 gæster festivalen. Men i år har formanden dog ikke rigtigt nogen fornemmelse for, hvor mange der vil besøge festivalen over de tre dage den varer.

– Denne gang har vi givet det hele et nøk op.

– Vi har reklamer oppe flere stedet i byen, og har gjort ekstra meget ud af det hele. Men det er altid svært at spå om.

– Vi vil gerne være et åbent sted for alle. Og jeg synes alle helsingoranere skal komme ned og give vores fede festival en chance.

Elværkets baggård er til lejligheden pyntet gevaldigt op, og hele setupet med scener, barer og inventar og udsmykning, er noget alle de frivillige er meget stolte af.

– Huset sprudler af energi og virkelyst. Her er plads til kreativitet. Så når nogen får en god i dé, så rykker vi på det og understøtter.

– For os handler det lige så meget om, at vise hvad Elværket kan, som at spille en masse fed musik.

Festivalen afholdes altid den første weekend i august,og der er masser at se frem til.

– Jeg glæder mig allermest til, at alle folk har fundet deres plads, og det hele kører når festivallen er igang.

– Det er kulminationen på mange måneders arbejde, så det bliver bare fedt at se, at fælleskabet virker. At det hele spiller, øllet skummer og folk hygger sig.

Det koster 150 kroner for en éndagsbillet til Helsingør Festivalen, eller 350 kroner for alle 3 dage. Biletter kan købes via linket HER.

 

jhs.

 

Relateret indhold…

Ingen resultater fundet

Siden du anmodede om kunne ikke findes. Prøv at præciser din søgning, eller brug navigationen ovenfor til at lokalisere indlægget.