Vælg en side

Amtsavisen rykker fra Dagbladet i aviskrigen

16. september 2021

På ét år er Helsingør Dagblads læsertal faldet med over 15%, eller fra 24.000 ugentlige læsere i 2020, til 20.000 i 2021.

Det viser Gallups seneste læsertal for trykte udgivelser.

Dermed fortsætter nedturen fra de foregående år for Helsingør Dagblad, på trods af at Jydsk Fynske Medier har overtaget avisen, indsat en ny chefredaktør og skruet op for produktionen af avisspalter, med blandt andet en søndagsudgave og flere journalistiske medarbejdere.

Omvendt er det lykkedes Frederiksborgs Amtsavis at vende udvikling, og kan nu bryste sig af voksende læsertal fra 2020 til 2021. Amtsavisen har blandt andet lanceret en ny Helsingørudgave, ansat flere medarbejdere på den lokale redaktion og udvidet dækning af det helsingoranske område generelt.

Dermed kan der gøres en stille status over den lokale aviskrig, hvor læserne formentligt siver fra Dagbladet til Amtsavisen, på trods af førstnævntes offensive strategi, som synes at bygge på den såkaldte “konstruktive journalistik”, med en meget synlig og holdningsbåren lederplads.

Modsat synes Amtsavisen at fokusere på en mere traditionel lokalstofdækning, hvilket formentligt falder i god jord blandt de lokale læsere.

Amtsavisen dækker dog hele det tidligere Frederiksborg Amt, og læsertallet er derfor et udtryk for en tendens i hele oplagsområdet, og ikke Helsingør isoleret.

Du kan se hele Gallups opgørelse her: https://webtest.kantargallup.dk/storage/reports/September2021/GrzWLFUyCn3zSnuipHEp.pdf

jhs

Relateret indhold…

Kommunaldirektøren stopper

Kommunaldirektøren stopper

Helsingørs øverste embedsmand Stine Johansen stopper som kommunaldirektør med udgangen af september, det oplyser...