Vælg en side

Én ambulance til Helsingørs 65.000 indbyggere

25. januar 2021

Det er realiteterne i en plan, som vil overføre ejerskabet af ambulancestationerne i Region Hovedstaden, fra Falck og Hovedstadens Beredskab, til regionen. Det oplyser siden Beredskabsinfo.

Borgerne i Helsingør, bliver således endnu engang sorteper, i Region Hovedstadens prioriteringer.

Det sker som led i en plan, hvor ambulancedriften sættes i udbud, og hvor Region Hovedstaden vil overtage ejerskabet af alle ambulancestationerne. I fremtiden skal de så stilles rådighed, for vinderen af udbuddet af ambulancekørslen.

Der vil fremover blive fem såkaldte hovedstationer, mens alle de øvrige stationer enten bliver sove- eller hvilebaser.

Helsingør – nordsjællands største by – får i følge planen ikke en hovedstation, men én af de andre mindre såkaldte baser.

Borgerne i Helsingør kan således se frem til, kun at blive base for en enkelt ambulance igennem hele døgnet.

Det samme tal for Hillerød – regionens ukronede “hovedstad” i nordsjælland – er 7 hele ambulancer. Ambulancebasen i Kokkedal får 6.

Udbudet går nu igang, og den nye ordning vil træde i kraft den 1. februar 2023.

Af de fem hovedbaser, hvor en kommende operatørs beredskaber vil starte og slutte deres vagter, vil kun en enkelt være i nærheden af Helsingør, nemlig i netop Hillerød.

De fremskudte baser har mindre sovefaciliteter, hvor et beredskab har mulighed for at starte og slutte vagten, samt afholde pauser.

Hertil kommer et antalt fremskudte baser med hvilefaciliteter, hvor medarbejderne har mulighed for at afholde pauser og være i såkaldt fremskudt beredskab. Dog uden at medarbejderne skal kunne hverken starte eller slutte deres vagt her.

Planen kommer oven på en lang række udflytninger fra Helsingør i de senere år, hvor både Region Hovedstaden, Politiet og Staten, har valgt at centralisere flere og flere af samfundets centrale funktioner i Hillerød, på bekostning af Helsingør.

 

Relateret indhold…

Rottekongen Cibrino

Rottekongen Cibrino

Er man helsingoraner over en hvis alder, husker man måske den famøse lirekassemand og gøgler Cibrino. Med sin...

Kommunaldirektøren stopper

Kommunaldirektøren stopper

Helsingørs øverste embedsmand Stine Johansen stopper som kommunaldirektør med udgangen af september, det oplyser...