Vælg en side

Der bliver ingen Superliga i Helsingør efter sommer

4. februar 2022

⁃ Løbet et kørt, så kort og klart svarer Claus Christoffersen på spørgsmålet om, hvor FC Helsingør skal spille hjemmekampe efter sommerferien, hvis klubben rykker op i Superligaen.

FC Helsingørs ledelse med formand Jordan Gardner i spidsen, holdt i går torsdag møde med borgmester Benedikte Kiær og viceborgmester Claus Christoffersen, om udvidelse af stadion til Superligakapacitet. Stadionet opfylder ikke kravene i dag.

Men i modsætning til hvad man måske kunne tro, arbejder kommunen ikke på at finde en stadionløsning her og nu, men på at gøre stadion endeligt færdigt. Derfor kan der ikke spilles Superligafodbold på Helsingør Stadion til næste sæsonstart, som sagerne står lige nu.

⁃ Ambitionen er at få FC Helsingør hjem til byen igen hurtigst muligt, hvis de rykker op. Og der går jo nok minimum et år med det, siger Claus Christoffersen til Stadsmagasinet.

Lokalplanen for Superligastadion er først klar til november. Inden da skal eksterne rådgivere udarbejde en plan for stadion, et arbejde der tager et halvt år, er meldingen. Endeligt skal pengene så findes i kommunens stramme budgetter, en øvelse der er notorisk svær, når det handler om stadion.

⁃ Vi har ingen penge til at lave nogen midlertidige løsninger på stadion, vi har ikke engang pengene til at lave den færdige løsning, endnu.

⁃ Nu går der et halvt år med at få lavet en plan, og så skal vi først derefter se på, om vi kan finde pengene.

Pengene skal formentligt findes i budgetforhandlingerne for 2023, som først går i gang til efteråret.

Et godt bud er derfor, at spaderne først kan stikkes i jorden i starten af det nye år. Herefter er der så det en anlægsperiode formentligt flere måneder.

Tidligst engang i foråret 2023 kan der altså formentligt spilles Superliga på Helsingør Stadion. Christoffersen håber dog stadig Divisionsforeningen kan overtales før, så FC Helsingør kan spille Superliga i byen til sæsonstart, hvis klubben rykker op til sommer.

⁃ Det afhænger også af om Divisionsforeningen vil give en dispensation.

Divisionsforeningen har ellers ved flere lejligheder afvist enhver snak om dispensationer fra stadionkravene.

Klubbens egne fans har ellers fremlagt en plan for at gøre stadion Superligaklar hen over sommeren, med mobiltribuner og andre midlertidige løsninger. En plan som Divisionsforeningen også har været forelagt. Men den plan er altså ikke med i kommunens planer.

⁃ Benedikte Kiær har over for os oplyst, at man ikke arbejder med nogen mobile løsninger nu og her, fortæller en talsmand for fanmiljøet til Stadsmagasinet.

⁃ Men vi mener stadig, at det godt kan lade sig gøre, hvis bare der er vilje fra klubben og kommunen. Desvære vil klubben ikke tale med os om vores stadion.

Flere af FC Helsingørs sponsorer har allerede meldt ud, at de ikke følger med, hvis klubben flytter ud af kommunen. Fra fanmiljøet har der desuden været forlydender om at man vil boykotte kampene, hvis klubben ikke spiller hjemmekampe i Helsingør.

FC Helsingør ligger nr. 1 i Nordic Bet Ligaen her en måneds tid inden sæsonen sparkes igang efter vinterpausen.

Relateret indhold…

Kommunaldirektøren stopper

Kommunaldirektøren stopper

Helsingørs øverste embedsmand Stine Johansen stopper som kommunaldirektør med udgangen af september, det oplyser...