Vælg en side

Nye tider i FC Helsingør

19. maj 2021

At man har sagt farvel til klubikonet Anders Holst, en fast mand i Eskesens start-11’er, varsler formentligt nye tider i FC Helsingør. Tider hvor klubben er med helt i toppen i dansk fodbold, og kan spille med om oprykningen næste sæson.

Klubbens officielle mål for sæsonen 21/22 er at spille med i top 3. Det kræver formentligt, at klubben bruger det kommende transfervindue på at forstærke sig på helt centrale positioner.

Siden Jeppe Kjærs skade, har man manglet en egentlig angriber. Flere spillere er trådt til, og palletten af folk der har scoret 3-5 mål i sæsonen er ikke lille. Men i længden kan man selvklart ikke lever uden en egentlig angriber, med sikre mål i støvlerne.

Med tilgangen af Drost efter sæsonafslutningen, kan noget af løsningen give sig selv. Kjær kommer formentlig også tilbage, ligesom Czajkovskis skade vel snart burde være overstået. Der er også en Tonni Adamsen, som er begyndt at røre på sig i angrebet. Så alt i alt, kan det helsingoranske angreb faktisk se ret så stærkt ud efter sommerferien.

På midtbanen har cheftræner Eskesen sat lagt sig fast på duoen Norouzi-Juul. Dette makkerpar har spillet langt de fleste kampe på den centrale midtbane, men har til tider haft det lidt svært mod fysisk stærkere midtbaner. At duoen kun har leveret ét enkelt mål hele sæsonen, er også tankevækkende. Derfor kunne en forstærkning af den centrale midt være på bordet. Man forsøgte måske lidt at finde løsningen i esteren Mihkel Ainsalu, der dog aldrig rigtigt fandt vej ind på banen.

I forsvaret gjorde klubben den måske stærkeste signing i lang tid, da man i vinterens transfervindue signede den bomstærke bagmand Nicolai Geertsen. Det var simpelthen et scoop, og har på afgørende parametre forstærket defensiven. Samtidigt har Geertsens forsvarsmakket og anfører Nikolaj Hansen ikke en helt ung herre længere. Kan han holde endnu en hel sæson? Eller vil klubben forstærke sig her?

I periferien af truppen finder man flere spillere, som klubben har hentet til. Både i sommers og i vinters. Spillere som en Onkony, som synes at være helt forsvundet fra holdet. Han kan meget vel være på vej helt ud af klubben, ligesom andre perifære spillere.

Klubbens officielle målsætning for næste sæson, er en top-3 pladsering. Med en rigtig god og sammenspillet stamme af spillere, og forstærkninger på afgørende positioner, er det ikke usandsynligt at målet kan nås. Men transfervinduet er ikke engang åbnet endnu, og ingen ved om klubben også har planer om at sælge spillere i sommeren.

Meget kan nå at ske, inden den nye sæson overhovedet fløjtes igang.

Relateret indhold…

Leder: Hvad så FCH?

Leder: Hvad så FCH?

Dette er en leder, og repræsenterer redaktørens egen holdning. Hvad der foregår bag de lukkede amerikanske...