Vælg en side

Kajen er tilbage

5. februar 2021

For små to år siden kørte en af de største lokale debatter i lang tid i Helsingør, på sociale medier, i dagbladet, amtsavisen og ude blandt folk i almindelighed.

Sagen blev kendt ved den omfattende “Nej-til-kaj”-kampagne, som var finansieret af en række velhavere i Trykkerdammen. De mente ikke, at en ny multikaj ud for opmarcharealet ved færgerne, var nødvendig.

Multikajen var et forslag fra Helsingør Havne til at udbygge havnens virksomhed, med et større nyanlæg ud i Øresund. Den nye kaj skulle både bruges til Krydstogtskibe, og også til blandt andet lodsning af flis, anløb af ro-ro skibe og anden fragttransport.

Kampagnen “Nej-til-kaj” fik en lille sejr, da Havnebestyrelsen – som er lig med byrådets økonomiudvalg – måtte skrinlægge projektet. En rapport viste at projektet ikke ville være økonomisk bæredygtigt.

Nu er kajen imidlertid tilbage. Nemlig i form af en anlægskaj, som vil være nødvendig for at kunne anlægge en jernbanetunnel mellem Helsingør og Helsingborg. Det beskriver den nylandede Strategiske Analyse af en fast HH-Forbindele.

Anlægskajen vil skulle ligge nogenlunde samme sted som den meget debatterede Multikaj skulle, og er nødvendig for at kunne håndtere og udskibe de store mængder materialer, fra borearbejdet under Øresund og anlæggelsen af en underjordisk station i Helsingør.

Anlægskajen vil givet blive finansieret som led i en eventuel anlægslov.

Endnu er der dog ingen konkrete meldinger om HH-forbindelsens videre skæbne, men spørgsmålet indgår formentligt i de kommende forhandlinger om et nyt trafikforlig.

jhs

Relateret indhold…

Kæmpe ekstraregning fra Movia

Kæmpe ekstraregning fra Movia

Movia mangler over 3 mio. kroner til den lokale busdrift i Helsingør Kommune. Det fremgår af et sparekatalog, som...

Rottekongen Cibrino

Rottekongen Cibrino

Er man helsingoraner over en hvis alder, husker man måske den famøse lirekassemand og gøgler Cibrino. Med sin...

Kommunaldirektøren stopper

Kommunaldirektøren stopper

Helsingørs øverste embedsmand Stine Johansen stopper som kommunaldirektør med udgangen af september, det oplyser...