Vælg en side

Coronavacciner kan produceres i Kvistgård

2. februar 2021

Bavarian Nordic i Kvistgård har ledig kapacitet i deres produktionsapparat, og ville kunne producere 285 millioner vacciner. Det skriver dagbladet Børsen idag tirsdag.

I følge oplysningerne, vil virksomheden kunne fremstille hele nordens samlede corona-vaccinebehov, på bare én uge.

“Vi er lidt frustrerede over at høre om knaphed og mangel på kapacitet. Jeg vil også gerne have en vaccine, og vores medarbejdere står klar til at gøre vores for Danmark, Skandinavien og Europa, men det er klart, at folk skal ville bruge os,” siger Paul Chaplin, adm. direktør i Bavarian Nordic, til Børsen.

“Vi har gjort vores kapacitet klar over for alle, der har brug for at vide det. Så læser vi, at der er underskud af fyldefabrikker, og ingen kan finde kapacitet, og her er vi. Vi kan producere Skandinaviens behov på en uge,” siger Paul Chaplin desuden til Børsen.

For at Bavarian vil kunne fremstille vaccinerne, kræves en licens eller en aftale, til en af de allerede godkendt vacciner på markedet. Bavarian Nordic har nemlig ikke selv udviklet en egen COVID-19 vaccine.

Bavarian Nordic har rakt hånden ud til bla. Pzifer/Biontek, for at gøre opmærksomhed på den ledige produktionskapacitet, ligesom man har rettet henvendelse til Regeringen.

Der hersker dog nogen tvivl om Bavarian vil kunne fremstille selve vaccinen, eller om der blot er tale om såkaldt påfyldningskapacitet.

Bavarian Nordic har for nyligt udbygget sin fabrik på Hejreskovvej i Kvistgård for ca. en halv mia. kroner, og står således klar med et fuldt produktionsapparat, med alle led i vaccineproduktion under ét tag.

Foto: DoD, Lisa Ferdinando, Wikipedia, under Creative Commons Licens 2.0, link: https://commons.m.wikimedia.org/wiki/File:Pfizer-BioNTech_COVID-19_vaccine_(2020)_C.jpg

Relateret indhold…

Rottekongen Cibrino

Rottekongen Cibrino

Er man helsingoraner over en hvis alder, husker man måske den famøse lirekassemand og gøgler Cibrino. Med sin...

Kommunaldirektøren stopper

Kommunaldirektøren stopper

Helsingørs øverste embedsmand Stine Johansen stopper som kommunaldirektør med udgangen af september, det oplyser...