Vælg en side

Direktør er beæret over opbakningen

18. januar 2021

Direktør på Sundbusserne, Hans Froholdt, glæder sig bare over opbakningen til rederiet.

– Det giver os lyst og mod på at fortsætte kampen. Vi SKAL sejle igen, og det kommer vi også til, siger Hans Froholdt til Stadsmagasinet.

– Vi er dybt taknemmelige og beærede over opbakningen. Det er helt fantastisk. Vi savner vores gæster, det kan jeg sige på vejne af os alle sammen om bord.

Status lige nu er dog, at Sundbusserne endnu ikke får har fået nogen hjælp fra den danske stat . I modsætningen til i foråret, hvor man stod stand-by, skulle Forsea indstille driften.

Man tror dog på, at hjælpen er på vej.

– Når de omrejsende tivolier kan få, så regner vi med, at det kun er et spørgsmål om tid, før vi også ryger ind under en af hjælpepakkerne.

– Og lykkedes det, som vi tror og håber, så tager vi 60 år mere på Øresund.

Det er dog svære tider. Det ligger direktøren ikke skjul på.

– Vi er jo som en lille familie, og det har været hårdt at skulle sende folk hjem. Men alle har været klar på at stå sammen. Nogle har endda være villige til at gå ned i løn, så vi kan holde sammen på det hele. Vi klipper en hæl og en tå, som man siger på dansk.

– Vi er som sagt meget taknemmelig for opbakningen, både fra vores ansatte og fra vores passagerer, som vi savner helt enormt meget.

Pernille ligger klar til at genoptage sejlladsen inden for ganske få timer, når først der åbnes op igen. Halvdelen af besætningen er hjemsendte, men resten er klar, og de hjemsendte kan vende tilbage med meget kort varsel.

– Hun er varm, siger Sundbussernes direktør, uden tøven.

Til spørgsmålet om, hvornår man så regner med og håber på, at sejladsen kan genoptages, er han dog alligevel lidt forsigtig.

– Vi kikker jo på kurverne og tallene (for corornaen, red.), og følger med i hvad der sker. Hvis vi sammenholder det hele med, hvad vi så i foråret, hvor vi også lå stille, så regner jeg med en gang mellem start april og start juni.

– Og så skal vi også have markedsført det at “ture” til helsingoranerne.

– Vi har så meget til fælles med Helsingborg, og hvad er mere hyggeligt, end en sejltur på Øresund med en rejemad eller 3 stykker smørrebrød. Helsingoranerne skal genopdage Helsingborg, som også er et fantastisk udflugtsmål, slutter Hans Froholdt.

jhs

 

Relateret indhold…

Rottekongen Cibrino

Rottekongen Cibrino

Er man helsingoraner over en hvis alder, husker man måske den famøse lirekassemand og gøgler Cibrino. Med sin...

Kommunaldirektøren stopper

Kommunaldirektøren stopper

Helsingørs øverste embedsmand Stine Johansen stopper som kommunaldirektør med udgangen af september, det oplyser...