Vælg en side

Helhedsplan for Nøjsomheden

3. februar 2020

Nøjsomhed – eller Nordvej/Sydvej –  fik pr. 1.12.2018 status som ”ghetto”, idet boligområdet har mere end 1.000 beboere og ligger over grænseværdierne på alle fem ghettokriterier.

Efter offentliggørelsen af listen over udsatte boligområder i december ligger boligområdet stadig over grænseværdierne på samtlige fem ghettokriterier og har dermed fortsat status som ”ghetto”.

Boliggården og Helsingør Kommune har indgået et tæt samarbejde for at undgå, at Nøjsomhed og Sydvej får status som ”hård ghetto”. Udgangspunkt for, at Nøjsomhed ikke skal blive en hård ghetto er, at beboersammensætningen er ændret den 1.1.2021, hvor de centrale data opgøres.

Både Helsingør Kommune og Boliggården ønsker at boligområdet Nøjsomhed /Sydvej udvikles, så det bliver et attraktivt område, der åbnes op og integreres med den øvrige by. Derfor fremlægges der nu en ny helhedsplan, for områdets fysiske udvikling, der, sammen med andre tiltag, skal give området en start.

Helhedsplanen er et udkast. Ikke alle de beskrevne løsninger kan gennemføres på én gang, da det af økonomiske og byggetekniske årsager er nødvendigt at gennemføre helhedspla-nen i etaper.

Boligområdet skal åbnes med nye forbindelser, nye funktioner, ændring af de grønne områder – og der skal etableres nye boligtyper i form af tilgængeligheds- boliger.

1. del er at omdanne 96 boliger til tilgængelighedsboliger.

2. del er at skabe bedre forbindelsesveje, forbedrede udearealer og et nyt fælleshus.

Se hele planen HER

 

Relateret indhold…

Rottekongen Cibrino

Rottekongen Cibrino

Er man helsingoraner over en hvis alder, husker man måske den famøse lirekassemand og gøgler Cibrino. Med sin...