Vælg en side

Vand-laboratorium i Nordhavnen

11. april 2018

Øresundsakvariet opfører nyt 352 kvm vandlaboratorium i Nordhavnen i Helsingør, der skal øge interessen for Øresunds unikke biodiversitet.

Tegnestuen Hasløv og Kjærsgaard har i samarbejde med Marinbiologisk Institut (Øresundsakvariet) udarbejdet idéoplæget til det nye vandlaboratorium i Helsingør Nordhavn. Byggeriet gik i gang 2017 og forventes at åbne i løvet af foråret 2018.

Efter at der i nogen tid, har hersket tvivl om akvariets fremtid, ser det nu ud til at det er sikret, da man kom på finansloven i 2017. Sammen med akvariets nye vandlaboratorium, er Helsingør således sikret en hel unik og enestående kultur- og natur institution.

Oplev dyrelivet i Øresund tæt på

Prøv at fange en rødspætte, snør en strandkrabbe og lav dit eget akvarium? Hvorfor er det strømfyldte Øresund så fyldt med liv? Nyt Vandlaboratorium på Nordhavnen i Helsingør og tæt på Øresundsakvariets udstilling vil fra foråret 2018 give besøgende en ekstraordinær oplevelse og forståelse for det unikke liv under overfladen i Øresund gennem leg, læring og unik formidling.

Stort ”lukket” oplevelsesbassin og åbent akvarium med fascinerende bundtyper og levesteder vil være tilgængeligt og gratis for alle, som vil fordybe sig i havets magi. Over sommeren 2018 og på udvalgte tidspunkter ved ferie og lignende vil naturvejledere fra Øresundsakvariet være tilstede og formidle om Øresunds unikke natur.

Derudover er har selve akvariet åbent i størstedele af året, ligesom der i sommerperioden arrangeres feks Marsvine-safari, som er en hel unik mulighed for at komme helt tæt på verdens mindste pattedyr.

Læs mere om Øresundsakvariet og dets nye vandlaboratorium her: http://www.oresundsakvariet.ku.dk/Nyheder/alle_nyheder/2017/vandlaboratorium-formidler-oeresunds-dyreliv/

Relateret indhold…

Ekstremt lavvande i Øresund

Ekstremt lavvande i Øresund

Torsdag var ikke bare en almindelig blæsende dag. Det var også en dag, hvor solsystemet, atmosfæren og havets kræfter...

Kajen er tilbage

Kajen er tilbage

For små to år siden kørte en af de største lokale debatter i lang tid i Helsingør, på sociale medier, i dagbladet,...