Vælg en side

Hvad skal den nye bydel hedde?

20. februar 2021

En helt ny bydel, mellem Rønnebær Allé, Fredericiavej og Århusvej, er på tegnebrættet.

Sagen bliver allerede nu behandlet politisk. Projektets bygherrer har forelagt en samlet visionsplan for By-, Plan- og Miljøudvalget.

Bygherrerne består af Michael Obel, som ejer Cinemacentret, Core Management, som ejer den gamle Småkagefabriksgrund, Sphienberg, som ejer Fordgrunden, samt 3F og KP Development.

Udvaget har i første omgang sendt visionsplanen tilbage til bygherrerne, med henblik på at få tilpasset planen efter udvalgets ønsker. Blandt andet ønsker man en mindre bebyggelsesprocent, end det oprindelige forslag. Derudover ønsker man at sikre ordentlige forhold for cykeparkering, samt en række andre forhold.

Tilbage står altså et projetk, som, med visse ændringer og tilpasninger, meget vel kan blive en realitet. Der forestår dog en process, med blandt andet borgerhøringer og udarbejdelse af en ny lokalplan for området, før der overhovedet kan stikkes en spade i jorden.

Der er imidlertidig spørgsmål ved, hvad den nye bydel overhovedet skal hedde? Noget hverken kommunens embedsværk eller lokalpolitikerne synes at have forholdt sig konkret til.

Bygherrerne har kaldt deres projekt for Cinemabyen, et navn der åbenlyst hentyder til den privatejede biograf i området, som ejes af én af bygherrerne.

Derudover har navne som Biografbyen og Cinemakarréen været brugt i kommunens egen sagbehandling og i de lokale medier, i flæng. Også navnet Småkagen, har været brugt.

I folkemunde kaldes området imidlertid for netop Småkagen, et navn der hentyder til en del af områdets tidligere brug.

Der findes ikke mange fortilfælde i kommunen, hvor et helt område eller en hel bydel, er blevet officielt opkaldt efter en eksisterende privat virksomhed på samme sted.

Derimod findes der flere eksempler på områder og steder, der er blevet opkaldt efter deres tidligere brug. Værftshallerne og Kulturværftet, som det oplagte eksempel.

Det er på nuværende tidspunkt uklart, om spørgsmålet om områdets fremtidige navn, er en del af den videre sagsbehandling.

jhs

Relateret indhold…

Rottekongen Cibrino

Rottekongen Cibrino

Er man helsingoraner over en hvis alder, husker man måske den famøse lirekassemand og gøgler Cibrino. Med sin...

Kommunaldirektøren stopper

Kommunaldirektøren stopper

Helsingørs øverste embedsmand Stine Johansen stopper som kommunaldirektør med udgangen af september, det oplyser...