Vælg en side

Ny helsingoransk arkitektur vinder pris

6. august 2019

Tegnestuen Christensen & Co Arkitekter, der står bag projektet for et nyt domicil til Forsyning Helsingør på Energivej, vandt tre priser ved Architizer A+ Awards der blev afholdt for 7. gang den 9. juli 2019, to af dem for byggeriet i Helsingør.

Byggeriet fik både juryprisen og publikumsprisen i kategorien for offentligt byggeri (Institutional Government and Municipal Building), og blev dermed den store vinder i kategorien.

Om selve byggeriet, der er udfærdiget med en facade i cortenstål, siger arkitekt hos Christensen & Co, Line Lange, der har været projekteringsleder på Forsyning Helsingør, til Bygtek:

– Her har mange forskellige fagligheder deres dagligdag, flere af dem løser blandt andet værkstedsbaserede opgaver, og det er det slidstærke hus skabt til at håndtere.

Det var Forsyning Helsingørs ønske om at samle alle administrative opgaver i ét domicil, der afstedkom byggeriet til at starte med. Bygningen er opført umiddelbart ved siden af forsyningens nye kontroversielle flisfyrede kraftvarmeværk.

Læs mere her om prisen på Architizers side HER

Bygteks artikel kan ses HER

Relateret indhold…

Kajen er tilbage

Kajen er tilbage

For små to år siden kørte en af de største lokale debatter i lang tid i Helsingør, på sociale medier, i dagbladet,...