Vælg en side

Møllen: Campus i Svingelport Syd

26. juni 2019

Det historiske bymiljø i SVINGELPORT SYD bevares, sammen med både værestedet “Klubben” og hele den gamle brandstation.

Dette er udgangspunktet for tegnestuen Møllens forslag, for et af Helsingørs mest historiske by-kvarterer.

Samtidig med byrådets “Investeringsplan for Bykernen” og genskabelsen af hele Svingelport-gaden, åbnes der for en ny sammenhænge mellem hele området syd for Simon Spies Plads og Bymidten som sådan.

Et af de store spørgsmål er dog, hvad BaneDanmark vil med deres grunde i området?

– Bygningerne længst væk fra byen (mod syd, red) ved det gamle vandtårn, ligger på BaneDanmarks areal, men vi forveneter de vil sælge på sigt, arealet er stadig stort nok til at kunne rumme erhvervsskolernes behov, udtaler chefarkitekt Claes Høgly.

Svingelport Syd ligger “på den anden side” af Jernbanegade. Her ligger Helsingør Musikskole, værestedet Klubben og ikke mindst den gamle Helsingør Brandstation, som Teknisk Museum ønskede at overtage

– Det vil være fantastisk hvis store dele af byen, tæt på centrum, stationen og Kulturværftet blev et stort campusområde med uddannelser både på værftet, Kongevejs skolen og Søndre Strandvej (Svingelport, red).

– Med Lunds universitet lige på den anden side af sundet og når Kystbanen bliver lagt i tunnel til Helsingborg, så har man virkelig skabt et undervisningsmiljø som kan matche København, Aarhus og Odense.

Om selve forslaget udtaler Claes Høgly:

– Her er så vores (Møllens) forslag til et nyt campus område ved Søndre Strandvej i Helsingør. Arealet er opdelt med mindre bygninger med parkering i underetagen. Ud mod banearealet er der åben overdækket parkering. Bygningerne har adgang både fra Søndre Strandvej og fra de nuværende parkeringspladser ved banearealet..

– Husene kan indrettes forskelligt. Der kan både være huse kun med undervisning eller huse kun med boliger, eller huse hvor der er undervisning i de nederste etager og boliger i de øverste etager.

– Højden langs Søndre Strandvej er max 3 etager, men på grund af terrænspringet vil de blive 4-5 etager mod vandet.

Byrådet har endnu at forholde sig til sagen.

 

Relateret indhold…

Rottekongen Cibrino

Rottekongen Cibrino

Er man helsingoraner over en hvis alder, husker man måske den famøse lirekassemand og gøgler Cibrino. Med sin...

Kommentar: Ånden er væk

Kommentar: Ånden er væk

OBS: Dette er et læserbrev, som Stadsmagasinet har modtaget i brevkassen. Holdninger og påstande repræsenterer på...