Vælg en side

Kampfeldt-grunden for en ny sportsplads?

24. januar 2019

Kommunen ønsker at sælge Kampfeldtgrunden på Marienlyst Allé 3 – umiddelbart overfor Skolen i Bymidten – for omkring 8 millioner kroner.

En del af overskudet fra salget skal gå til en længe tiltrængt opgradering af skolens sportsplads, samt etablering af 86 nye parkeringspladser.

Kampfeldtgrunden henligger i dag, som en midlertidig grus parkeringsplads for ca. 100 biler.

I forbindelse med ombygning/udvidelse af netop Skolen i Bymidten er der ved udstedelse af byggetilladelsen stillet krav om minimum 86 parkeringspladser.

Der har tidligere været udarbejdet en godkendt lokalplan, som bl.a. gav mulighed for boligbebyggelse på Kampfeldtgrunden. Lokalplanen gav mulighed for maksimalt 30 boliger på maksimalt 2.500 m2.

I forbindelse med det oprindelige Skolen i Bymidten projekt blev denne lokalplan dog annulleret, da der skulle bygges en multihal på grunden. Multihallen blev dog aldrig til noget.

Idet arealet ikke længere skal bebygges i forbindelse med Skolen i Bymidten, mener kommunen nu, at arealet kan anvendes til boliger. Det vil dog kræve, at der vedtages en ny lokalplan for området.

Ved anvendelse af Kampfeldtgrunden til boliger, skal der etableres minimum 86 parkeringspladser på en del af skolens sportsanlæg.

Ved etableringen af parkeringspladser på dette areal, vil man samtidigt opgradere skolens idrætsanlæg, som i dag fremstår meget nedslidt.

Parkering vil desuden formodentligt kræve en mindre udvidelse af vejadgangen fra Møllebakken, samt etablering af svingbane på Møllebakken, mener kommunens embedsværk.

Svingbanen er allerede planlagt i forbindelse med etablering af cykelstier på Møllebakken.

Endvidere skal der etableres en ny stiforbindelse og trappeanlæg til skolens sportsanlæg.

Det forventes at grunden kan udbyddes til salg i starten af 2020.

Galleri

Relateret indhold…

Rottekongen Cibrino

Rottekongen Cibrino

Er man helsingoraner over en hvis alder, husker man måske den famøse lirekassemand og gøgler Cibrino. Med sin...