Vælg en side

Strandpromenade langs Gummistranden

7. april 2017

Helsingør Kommune planlægger at anlægge en strandpromenade langs med Gummistranden, som en videreførsel af den nyligt anlagt havnepromenade langs Nordhavnen.
Det er landskabsarkitekterne SLA, der har stået for at designe projektet, der ud over selve promenaden også består af en genopretning af den unikke natur i klitlandskabet og nalæggelsen af en større badebro ud i Øresund ud for Marenlyst Hotel.
Hvornår anlæggelsen af promenaden skal gå igang eller det hele skal stå færdigt, vides ikke.
Om projektet skriver SLA:
Grønnehave Strandpromenade skal binde Nordhavnen, Helsingør Camping og Marienlyst Strand- og Badehotel bedre sammen og gøre stranden og området mere attraktivt for borgere og besøgende. Skitseprojektet skal styrke oplevelsen af et sammenhængende by- kultur- havne- og strandmiljø. Strandpromenadens æstetiske kvalitet skal tage afsæt i strandnaturen og Nordhavnens nye strandpromenade.
Disse målsætninger ønskes indfriet gennem:
  • En ny strandpromenade i høj arkitektonisk kvalitet der er robust over for forventede klimaforandringer.
  • En landskabelig bearbejdning hvor nuværende plantebælte og eksisterende stiforbindelser integreres som en del af strandnaturen.
  • Trafikale løsninger med fokus på strækningens 3 koblingspunkter: Nordhavnens nye promenade, stiadgang ved campingplads og sti/vejadgang ved Marienlyst.

Se hele prospektet her:  Grønnehave Strandpromenade

Relateret indhold…

Rottekongen Cibrino

Rottekongen Cibrino

Er man helsingoraner over en hvis alder, husker man måske den famøse lirekassemand og gøgler Cibrino. Med sin...

Sådan åbnes Øresund igen

Sådan åbnes Øresund igen

Regeringen og partilederne er blevet enige om en plan for genåbning af rejseaktiviteterne ind og ud af Danmark. Planen...