Vælg en side

Lokal investor vil bygge nyt overfor stationen

14. januar 2021

Overfor Stationsbygningen i Helsingør og den nye overgang over lokalbanen og Jernbanevej, ligger to små huse, som ejeren nu vil erstatte med ét større byggeri i 4 etager, som tegnes af den lokale tegnestue Dall & Lindhartsen.

Visionen med projektet er, i følge projektbeskrivelsen, at bygge et 4. etagers hus med saddeltag eller mansardtag i mursten. På den måde mener bygherre, at det nye byggeri vil passe ind i den omkringliggende arkitektur.

Bygningens arkitektur skal afspejle den arkitektur og de kulturmiljøer, som kendetegner Helsingør. Visionen er altså, at opføre en bygning, som fremstår moderne og som samtidig trækker tråde tilbage til de arkitektoniske værdier, man finder i nabobebyggelsen og den generelle bebyggelse i den gamle by.

Nemlig bygninger af høj arkitektonist kvalitet opført i robuste materialer og med elegante og samtidig lavmålte detaljer. Bygningen indrettes med erhverv i stueetagen og 3 lejligheder på hver af de øvrige etage. Lejlighederne indrettes som seniorvenlige boliger med altan eller terrasse mod gården. Bygningen indrettes med indeliggende trappe og elevatorkerne.

By-, Plan- og Miljøudvalget vendte dog i første omgang tomlen ned for et byggeri i 4 etager, og har bedt bygherre udarbejde et nyt forslag, med en lavere bygningshøjde.

Se projektbeskrivelsen her:

Se referencer, for den nye bygnings facade herunder:

Relateret indhold…

Rottekongen Cibrino

Rottekongen Cibrino

Er man helsingoraner over en hvis alder, husker man måske den famøse lirekassemand og gøgler Cibrino. Med sin...