Vælg en side

Alle forslagene til Stadiongrunden

29. juni 2020

Nu er det lykkedes at finde alle forslagene til det gamle stadion-område, fra de tre arkitektteams som deltog i Arkitektkonkurrencen for nyligt.

18 teams fra både Danmark og Sverige havde ansøgt om at deltage i selve konkurrence, herunder også flere lokale firmaer. Ud af de 18 blev tre prækvalificeret til selve konkurrencen:

  • Vandkunsten (bygningsarkitekter) med Marianne Levinsen (landskabsarkitekter), RAW Mobility (trafikrådgivere), Wissenberg (ingeniører) og Substrata (bevaringsfaglig rådgiver)
  • JaJa (bygningsarkitekter) med Dall & Lindhardtsen (bygningsarkitekter), Schul (landskabsarkitekter) og EKJ (ingeniører)
  • BOGL (landskabsarkitekter) med KANT (bygningsarkitekter), MOE (ingeniører) og Svend Algren (bygningsarkitekt)

På forhånd havde kommunen nogle specifikke ønsker til område. Stadionområdet skal for eksempel være en ny bæredygtig bydel i Helsingør med direkte adgang til skov, strand og by.

Et inviterende og levende område med plads til leg, fællesskaber, idræt og møder mellem mennesker på tværs af alder, der viderefører stedets ånd som byens rekreative og folkelige mødested.

Områdets landskabelige værdier og nærværende kulturhistorie danner afsæt for varierede parkområder, idrætsfaciliteter og grønne rum, der blander sig med hinanden, favner alle og gør det trygt og oplevelsesrigt at færdes og opholde sig i området.

En bydel med høj arkitektonisk kvalitet og bæredygtigt byggeri tilpasset stedet, landskabet og historien, hvor nye tanker for klimatilpasning og bynatur skaber grønne og attraktive rum og liv mellem husene.

Se de tre forslag herunder

 

Relateret indhold…

Rottekongen Cibrino

Rottekongen Cibrino

Er man helsingoraner over en hvis alder, husker man måske den famøse lirekassemand og gøgler Cibrino. Med sin...

Sådan åbnes Øresund igen

Sådan åbnes Øresund igen

Regeringen og partilederne er blevet enige om en plan for genåbning af rejseaktiviteterne ind og ud af Danmark. Planen...