Vælg en side

Et lille skridt, en ny overgang

27. november 2019

Uden større festivitas eller bevågenhed i øvrigt, er den nye fodgængerovergang i Jernbanegade mellem bymidten og Helsingørs Banegård, nu åben.

Hornbækbanen gennemgår her i november 2019 en større renovering flere steder lang med banen, blandt andet i tracéet i Jernbanegade. Byrådet har derfor grebet muligheden og fundet de nødvendige midler til at flytte fodgængerovergangen.

Selve idéen med at flytte overgangen, stammer fra Gehl Arkitekters omfattende Byrumsplan for Helsingør Bykerne, der beskriver og pejer på en lang række problemer og mulige løsninger, med henblik på at udvikle bymidten og skabe bedre sammenhæng med de omkringliggende områder ved stationen og Kulturhavnen.

Derfor skal denne lille nye overgang ses i en større sammenhænge, der handler om den langsigtede udvikling af bykernen, som en levende sammenhængende Midtby.

Byrumsplanen ligger til grund for den egentlige Investeringsplan for Bykernen, der dog lader vente på sig. Men nu er det første lille skridt altså taget.

Man kan se hele Gehl Arkitekter’s studie her:

https://usercontent.one/wp/www.stadsmagasinet.dk/wp-content/uploads/2018/03/Byrumsplan-for-Helsingoer-Bykerne.pdf?media=1706111527

Relateret indhold…

Kæmpe ekstraregning fra Movia

Kæmpe ekstraregning fra Movia

Movia mangler over 3 mio. kroner til den lokale busdrift i Helsingør Kommune. Det fremgår af et sparekatalog, som...

Rottekongen Cibrino

Rottekongen Cibrino

Er man helsingoraner over en hvis alder, husker man måske den famøse lirekassemand og gøgler Cibrino. Med sin...