Vælg en side

By & Land: Helhedsplan for Hornbæk

11. april 2019

“Hornbæk – fra Sø til Klit” er et idékatalog som foreningen By & Land Helsingør har udfærdiget.

Én af rapportens forfattere arkitekt MAA Jan Arnt, udtaler til Stadsmagasinet:

– Rapporten blev offentliggjort i 2011, men er stadig aktuel, da Helsingør Kommune stadig ikke har grebet de lavthængende frugter, hvilket ellers i forhold til investering ville have medført gode by- og miljømæssige gevinster for Hornbæk. Men heldigvis kan det nås endnu.

– Derimod er muligheden for en lille offentlig strandpark ved Hornbæk sø ikke længere en mulighed, da der for nogle få år siden blev opfør nogle parcelhuse på det centrale og attraktive areal, hvilket er mega ærgerligt for Hornbæks borgere og turister, siger Jan Arnt videre.

Det er en større og grundig gennemgang af Hornbæk by og mulighederne for byudviklingen i området mellem Hornbæk sø og det unikke klitlandskab ved Øresunds kyst.

Om rapportens baggrund skriver By & Land:

Debatten om Hornbæk bymidte har pågået i mange år og været vidt omkring. Mange løfter er givet og mange forventninger skabt. For at finde ud af om der findes en logisk eller indlysende planløsning for bymidten har vi foretaget nogle overordnede analyser, der viser, at hvis kommunen har viljen kan man hurtigt gå i gang med forbedringer, så Hornbæk får en mangfoldighed og det løft byen fortjener.

Som omtalt tidligere her på Stadsmagasinet, blev der afholdt et borgermødet i Hornbæk den 27. november 2018, hvor man netop diskuterede en sådan “helhedsplan”.

Stadsmagasinet har fået lov til at genudgive den ret så omfattende rapport fra 2011, som indholder mange fine idéer og pointer, som Hornbæk måske kunne finde en hel del inspiration i, til  den videre process med en helhedplan for Hornbæk.

 

Relateret indhold…

Nu får byen omsider en plan

Nu får byen omsider en plan

Efter flere års tornerosesøvn, og en byudvikling præget af punktprojekter og manglende sammenhænge, ser det nu...