Vælg en side

Er Dagbladet gået i seng med Borgmesteren?

11. marts 2021

Man skal lede længe efter den kritiske journalistik på Helsingør Dagblad, når det handler om Benedikte Kiær.

Der skulle ellers være stof nok at tage fat på, med alle de mange såkaldte kommunale lortesager, som samme dagblad jævnligt skriver om. Stadionskandale, nedsmeltning af museumsvæsnet, personaleflugt i omsorgen, ulovlige ansættelser og så videre og videre.

På Helsingør Dagblads website finder man – som på mange andre hjemmesider – en søgefunktion. Med en søgning på “Benedikte Kiær”, får man således en lang liste over alle de artikler, som indeholder borgmesterens navn.

Og her kan man så lede længe – rigtigt længe – efter bare en enkelt artikel, der tager en kritisk vinkel til Benedikte Kiær, hendes ansvar som borgmester eller i det hele taget til hendes og konservatives politik.

Dagbladet er til gengæld rigtigt gode til at få borgmesterens kommentarer til alt muligt. Der går sjældent en dag i mellem, at Benedikte Kiær får lov til at forholde sig en aktuel sag, i form af en udtalelse, ikke kritiske spørgsmål.

Den danske ordbog beskriver ordet »mikrofonholderi«, som et »interview hvor den interviewede får lov at tale uden at intervieweren stiller kritiske spørgsmål«

Hvad der er tale om i tilfældet Helsingørs Dagblads forhold til Benedikte Kiær, må læseren selv vurdere.

Dagbladets redaktør Peter Hagmund, der har boet i byen i under et år, ynder at kommenterer på stort set alt der rør sig. På lederpladsen i avisen, kommenterer han ofte på lokale politiske sager.

Chefredaktøren har kaldt formanden for Socialdemokraterne Claus Christoffersen – udfordreren til borgmesterposten – for en »surferkonge«. Han har kaldt Lokaldemokraternes Jan Ryberg for »byrådets enfant terrible«. Men dagbladet chefredaktør har, så vidt det er redaktionen bekendt, aldrig brugt et øgenavn om Benedikte Kiær.

Til gengæld finder man flere helsides og dobbeltsidet interviews med borgmesteren i avisen, ofte med et veldrejet foto, som handler om alt muligt andet, end om lokalpolitik. For eksempel, at det er svært fat få kvinder til at stille op til kommunvalget.

Helt galt gik det, med den journalistisk integritet, da Helsingør Dagblad under overskriften »Mange vil genvælge borgmester«, kunne bringe et lækkert foto af en storsmilende Benedikte Kiær. De “mange” viste sig dog, at bestå af blot ca. 70 medlemmer af Dagbladets såkaldte Holdet. En gruppe der på ingen måde kan siges at udgøre et repræsentativt udsnit af befolkningen i kommunen, endsige et statistisk belæg for noget som helt. Rubrikken var i bedste fald misvisende.

Før Jysk-Fynske Medier købte Helsingør Dagblad, kunne man blandt læsere og i kommentarer på social medier, ofte finde kritik af Dagbladets forhold til netop Benedikte Kiær. Noget kunne tyde på, at denne kritik sagtens kan finde føde i dag.

Dagbladets søgefunktion kan tilgås via linket HER.

Stadsmagasinet hører meget gerne fra læsere, der kan finde en kritisk artikel om – eller vinkel på – Helsingørs nuværende borgmester, man kan skrive til redaktionen på: redaktionen@stadsmagasinet.dk

 

 

Relateret indhold…

Rottekongen Cibrino

Rottekongen Cibrino

Er man helsingoraner over en hvis alder, husker man måske den famøse lirekassemand og gøgler Cibrino. Med sin...

Kommunaldirektøren stopper

Kommunaldirektøren stopper

Helsingørs øverste embedsmand Stine Johansen stopper som kommunaldirektør med udgangen af september, det oplyser...