Vælg en side

Nyt navn, samme indhold

21. januar 2019

Kære læsere og følgere,

websitet er nu flyttet og har dermed officielt skiftet navn til STADSMAGASINET.

Skulle man opleve nogle problemer i forbindelse hermed, mails man ikke modtager eller døde links, så giv gerne besked!

Magasinet vil ellers fortsætte som hidtil, med at bringe nyt og interessant om byudviklingen i Helsingør og omegn. Samle information, samt lave rapportager og artikler med relevans for landskabet, arkitekturen, byrummene, historien og planlægningen i kommunen.

Og der sker jo rigtigt meget for tiden i Helsingør. Bevaringsværdige bygninger der ønskes nedrevet, nye boligområder der står foran udvikling og ny arkitektur der på godt og ondt sætter sit præg på vores by.

Flere store projekter står overfor færdiggørelse. Idrætsbyen er netop indviget og byggerier som det nye stadion, Skolen i Bymidten og andre er godt på vej.

Byrådet har samlet dén del af forvaltningen, som netop beskæftiger sig med STADSMAGASINETS fokusområder, i et nyt BYLAB.

Hvad der konkret ligger i dét, er stadig lidt uklart. Men der er røster om, at det er en form for “stadsarkitekt-funktion”, hvor forvaltningens arktitekter, byplanlæggere og deslige skal sidde. Også en formidlingsdel er formentligt tænkt ind.

Netop formidlingen – eller manglen på samme – var årsagen til, at jeg lavede denne side til at starte med. Mest for at samle et overblik over de mange projekter i vores by.

Siden da har det taget lidt om sig. Der var (og er) faktisk langt mere materiale og projekter derude, end jeg havde regnet med.

Jeg har sågar mødt byrådsmedlemmer, der simpelthen ikke kendte til visse af de projekter eller udredninger, som er at finde her på siden. Og som nogen gange endda, er bestilt og betalt af byrådet og kommunen selv!

Uanset hvad, så er det min holdning, at der er brug for en platform, som samler op på hvad der sker med udvikligen af vores by og kommune. Som samler pdf’er, historie og viden, men som også kan danne opinion.

Skulle man have idéer, ris, ros eller en løs pen, så er man velkommen til at kontakte magasinet på redaktionen@stadsmagasinet.dk

Med venlig hilsen

Julian Hrasko Sonne
redaktør

Relateret indhold…

En status fra din redaktør

En status fra din redaktør

Kære læser! Jeg synes, at jeg skylder en forklaring på hvor Stadsmagasinet står, hvad der er sket og hvad fremtiden...

Kommentar: Ånden er væk

Kommentar: Ånden er væk

OBS: Dette er et læserbrev, som Stadsmagasinet har modtaget i brevkassen. Holdninger og påstande repræsenterer på...