Vælg en side

Den Internationale Højskole vil udvidde

7. december 2018

Højskolen vil udvidde med en ny såkaldt “FN-Sal” og flere mindre tilbygninger. Det er tegnestuen Urban Power, der sammen med skolen elever og ledelse, har stået for projektets udformning.

Den oprindelige udviddelse af den gamle lystejendom på stedet, var tegnet af arkitekt Steen Eiler Rasmussen i 1967.

Selve højskolens historie går tilbage til 1921. Den blev grundlagt af Peter Manniche (1889-1981), med en vision om at bringe mennesker fra hele verden sammen, i den grundtviganske højskoleånd. Manniche blev senere nomineret til Nobels Fredspris.

Den nye FN-Sal skal fungere som et mulitfunktionelt rum, som kan fascilitere en lang række funktioner i én kompakt bygning. Dette vil ifølge Urban Power, kunne bringe ressourceforbruget ned på et absolut minimum. Bæredygtighed er således et fokuspunkt i hele projektet.

Udviddelsen er sat til at koste i omegnen af 25 millioner kroner, hvoraf skolen selv har ca. halvedelen, i følge Helsingør Dagblad. Resten skal man nu ud at søge om, hos diverse fonde. Byggeriet skal efter planen stå færdig i 2021.

Relateret indhold…

Rottekongen Cibrino

Rottekongen Cibrino

Er man helsingoraner over en hvis alder, husker man måske den famøse lirekassemand og gøgler Cibrino. Med sin...

Sådan åbnes Øresund igen

Sådan åbnes Øresund igen

Regeringen og partilederne er blevet enige om en plan for genåbning af rejseaktiviteterne ind og ud af Danmark. Planen...