Vælg en side

Vision for Coloplastgrunden i Espergærde

22. november 2018

I 2016 lavede den lokale tegnestue Møllen Arkitekter en vision for Coloplast og deres tidligere industrigrund ved Hovvej i Espergærde
 
Stadsarkitekten har modtaget nogle af visualiseringerne og fået lov at bringe dem her.
 
– Selv synes jeg at de viser en spændende og utraditionel måde at bebygge Coloplastarealet på. Ihvertfald langt mere åbent end de skitser jeg har set fra kommunen, siger Claes Høgly fra Møllen.
 
Skitserne omfatter 69 etageboliger på 104 m2 og 23 penthause lejligheder på 140 m2 derudover er der skitseret 49 rækkehuse i 2,5 etage på mellem 140 og 80 m2 alle med meget små haver men alle med tagterrasser.
 
Bebyggelsesprocenten er ca. 58. Rækkehusene er forberedt til en lille elevator så man kan komme op på tagterrassen. Etagehusene har selvfølgelig elevator i forbindelse med trappen som er placeret i et glashus.
 
Etagehusene er iøvrigt udformet så de indeholder carporte, depoter mv samt fællesarealer med direkte udgang til de vestvendte friarealer. Alle etageboligerne fra 1. sal og opefter har altaner.
 
På situationsplanen ses desuden Søbækken til højre for det foreslåede byggeri , der her er blevet udvidde og danner et fint landskabeligt element.
 
Desuden har Møllen indtænkt Espergærdes omfattende stisystem ind i bebyggelsen, der således gennemslæres af flere stier.
 
 
 

Relateret indhold…

Nu får byen omsider en plan

Nu får byen omsider en plan

Efter flere års tornerosesøvn, og en byudvikling præget af punktprojekter og manglende sammenhænge, ser det nu...