Vælg en side

850 nye boliger i Espergærde vest

5. oktober 2018

En gruppe af developere vil investere i det tidligere industriområde i Espergærde vest og opføre i omegnen af 850 nye boliger.

Helsingør Byråds udvalg for by, plan og miljø vil på et møde tirsdag diskutere forslag til en ny lokjalplan for området, der blandt andet tillader byggeri i op til 7 etager mod Hovvej.

Området har i øvrigt ikke noget egentligt navn. Indtil videre betegner kommunen selv området som “Boligområde ved Søbæk”, næppe et navn der kommer til at hænge ved. Det er planen, at kommunen vil lave en offentlig høring, hvor alle borgere kan komme med forslag til et nyt navn til området.

De 850 nye boliger kommer oven i den voksende bunke af udviklingsprojekter der allerede ligger i kommunen. Så det går stærkt for tiden, og Helsingør må siges at være i et sandt byggeboom.

Tegnestuen Over Byen Arkitekter har lavet nogle foreløbige visualiseringer af hvordan Coloplasts gamle fabriksområde kan udvikles. Over Byen Arkitekter i øvrigt et slogan på deres hjemmeside der hedder: “Vi skaber værdi gennem omdannelse af bygninger”.

Derudover har området tildligere været hjemsted for blndt andet Sandvik og Triumph, hvor der nu også er lavet skitser over projekterne.

Der er ingen meldinger om hvornår byggeriet forventes at gå i gang.

Man kan læse mere om de enkelt byggefelter i Frederiksborgs Amtsavis’ udemærkede artikel her: https://sn.dk/Helsingoer/Mega-projekt-Plan-for-850-nye-boliger-i-industrikvarter-er-klar/artikel/779236

Visualisering af Coloplast grunden.

Over Byen Arkitekter

Visualisering af Sandvik grunden.

Holscher Norberg A/S

Visualisering af Triumph grunden.

Holscher Norberg A/S

Relateret indhold…

Fra Redaktionen

Fra Redaktionen

Kære læsere og følgere, inden for de næste uger skifter websiden her navn til Stadsmagasinet, og får derved også ny...