Vælg en side

Prøvestenen, vision

19. september 2017

Tre lokale forretningsdrivende har fremlagt et fælles forslag til udvikling af Prøvestenscentret. Der er tale om en omfattende vison for området, der blandt andet indebærer nyopførsel af ca. 38.000 nye kvadratmeter fordelt på tre højhuse og en ekstra etage på de oprindelige lave bygninger.

Udspillet kommer fra Claus Nissen i Prøvestenens Vinhandel og Bo Larsen fra Sydkystens El og Lysmesteren i Helsingør samt arkitekterne Claes Høgly og Jørn Pedersen fra Møllen Arkitekter.

– Den oprindelige plan var jo, at Prøvestenscentret bare skulle give plads til de butikker, der ikke kunne indpasses i de gamle huse i city. Men der er sket meget siden da. Om nogle år har vi en helt ny bydel med koncentration af både privat og offentlig service, så lad os nu gøre det rigtigt – sammen, siger Claus Nissen til Helsingør Dagblad

Relateret indhold…

Rettidig omHHu!

Rettidig omHHu!

I modsætning til Helsingborg, har Helsingør ingen strategi eller plan for, hvordan byudvikling og lokale ønsker skal indtænkes i eventuel fast HH-forbindelse. Det er på høje tid, at lokale politikere og meningsdannere begynder at forholde sig en fast forbindelse.

Helhedsplan for Nøjsomheden

Helhedsplan for Nøjsomheden

Nøjsomhed - eller Nordvej/Sydvej -  fik pr. 1.12.2018 status som ”ghetto”, idet boligområdet har mere end 1.000...