Vælg en side

Nyt driftscenter til Helsingør Forsyning

9. september 2016

Forsyning Helsingør er gået i gang med en større udbygning af driftscenteret på Energivej. Projekt omfatter opførsel af en hovedbygning, et nyt flisfyret kraftvarmeværk samt anlæggelsen af en ny genbrugsplads.

Den samlede investering beløber sig til omkring 850 milioner kroner, og hele anlægsprojekt forventes færdiggjort ved udgangen af 2019.

Det er Kuben Arkitekter der har stået for projekteringen af driftscentret. Prospektet kan hentes her: https://www.fh.dk/files/media/dokumenter/Om%20os/Energivej/driftscenter/fh_driftcenter_mappe_71032lille.pdf

Bag fornyelsen af kraftvarmværket står Helsingør Kraftvarmeværk A/S, der ejes i fællesskab af I/S Norfors (1/3 af aktierne) og Forsyning Helsingør A/S (2/3 af aktierne).

I/S Norfors er et fælleskommunalt affaldsselskab – ejet af fem nordsjællandske kommuner: Allerød, Fredensborg, Helsingør, Hørsholm og Rudersdal.

En Masterplan for hele området kan ses her: https://www.fh.dk/files/media/dokumenter/Om%20os/Energivej/20130501_FH_masterplan_trykklar_125dpi.pdf

Relateret indhold…

Nu får byen omsider en plan

Nu får byen omsider en plan

Efter flere års tornerosesøvn, og en byudvikling præget af punktprojekter og manglende sammenhænge, ser det nu...