Vælg en side

Helsingør N – ny bydel?

20. marts 2009

Visualisering af den foreslåede bydelsplads – pladsen bliver lokalt omdrejningspunkt med adgang til Nordhavnen evt. gennem et kommende udvidelse af øresundsakvariet

Arkitektfirmaet Entasis og konsulentfirmaet Hausenberg udfærdigede i 2008-9 en omfattende rapport om mulighederne for byudvikling og fortætning af de forskellige områder af Helsingør, uden for den gamle midtby.

Om rapporten skriver etasis: “Helsingør by skal vokse – indadtil. byen skal fortættes, og der skal skabes kvalitet der vil appellere til bl.a. børnefamilier. Entasis arbejder sammen med rådgivningsfirmaet hausenberg om at skabe en strategi for kvalitativ byfortætning. en strategi der hjælper kommunen og byen til at arbejde målrettet med borgere, investorer og andre interessenter. Strategien skal bidrage til den kommende kommuneplan. således arbejdes der på et overordnet niveau, men strategierne fører også til mere konkrete og vejledende arkitektoniske visioner – som inspiration”.

Visualisering af potentielt torv ved Grønnehave (entasis)

Selv om rapporten er ved at være et årti gammel, er der flere spændende forslag, som fortjener at blive hivet frem igen.

Ét af de interessante forslag omhandler hele området omkring Grønnehave, Marienlyst og Lappen.

Her forestiller man sig en ny egentlig bydel – som vel passende kunne hede Helsingør Nord – med et centralt torv i området hvor Grønnehave station ligger idag.

Der udpejes flere mulige større og navnligt mindre byggegrunde, ud over de åbenlyse Gasværks- og Tretorngrunde, der samlet set løfter hele området fra det lidt søvnige udkantsområde det vel er i dag, til at blive en egentlig bydel i egen ret.

Læs hele den samlede fysiskee rapport, der også behandler andre helsingoranske bydele, her: Samlet_fysisk_rapport

Relateret indhold…